Ψυχική Υγεία των Εργαζομένων

Η KSM, στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης και προσπάθειας να αφουγκραστεί τις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού της για συνεχή υποστήριξη και ενδυνάμωση προχωρά σε συνεργασία με το κέντρο ψυχικής υγείας «Therapy Express».

Πρόκειται για μία μονάδα που εγκαινίασε τη λειτουργία της το 2023, στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, αποκατάστασης και επανένταξης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα Ψυχικής Υγείας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πίεση της καθημερινότητας, το διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό τοπίο και οι αλλαγές που όλοι βιώνουμε σε κοινωνικό επίπεδο αναδεικνύουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη των εργαζομένων για ψυχική υγεία και ισορροπημένη καθημερινότητα. Η KSM στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και μέσα από τον ανοιχτό διάλογο με τους εργαζομένους της και τους πελάτες της και την bottom up ανατροφοδότηση που επιδιώκει, δεσμεύεται να στηρίξει τους ανθρώπους της και να συμβάλλει στην καθιέρωση υποστηρικτικών και θετικών πρακτικών που άπτονται στα θέματα ψυχικής υγείας και wellbeing εντός του επιχειρηματικού κόσμου παρέχοντας στους πελάτες της υπηρεσίες ψυχικής υγείας, σεμινάρια και άλλες tailor made νέες υπηρεσίες.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία οι εργαζόμενοι της KSM αλλά και τα ενήλικα μέλη των οικογενειών τους εξασφαλίζουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Έτσι, σε ένα πρώτο επίπεδο παρέχεται η προσωπική δωρεάν ψυχοθεραπεία των εργαζομένων, συνεδρίες με εξειδικευμένο προσωπικό και ψυχιάτρους, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διενέργεια σεμιναρίων μέσα από τα οποία θα επιδιώκεται η επίλυση κρίσεων εντός της επιχείρησης, η καταπολέμηση του εργασιακού άγχους, η ενίσχυση της δυναμικής της ομάδας και πληθώρα άλλων θεμάτων που θα συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη και βελτίωση της εταιρικής οντότητας στο σύνολό της.

Ταυτόχρονα η KSM εγκαινιάζει τις υπηρεσίες αυτές και για τους εταιρικούς της πελάτες, εμπλουτίζοντας τις ήδη υπάρχουσες. Μέσα από σεμινάρια και υπηρεσίες ψυχικής υγείας που θα παρέχει θα ενισχύσει την προσπάθεια των επιχειρήσεων για βελτίωση του employee experience και του employee retention καθώς και της παραγωγικότητας.

Η σύμπραξη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ουσιαστική υποστήριξη του ανθρώπινου παράγοντα, την εξάλειψη των προκαταλήψεων του στίγματος της ψυχικής ασθένειας και την ουσιαστική αναγνώριση του ότι η επιτυχία ενός οργανισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού του.

Όπως αναφέρει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της KSM, Μάριος Καβουρίδης:

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με τον άνθρωπο. Είναι καιρός να δώσουμε έμφαση στις ανάγκες των εργαζομένων μας, όσον αφορά στη ψυχική υγεία, να αναγνωρίσουμε τη στρατηγική τους σημασία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να εκπαιδευτούμε για την υιοθέτηση ανάλογων πρακτικών ως αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας και του στρατηγικού σχεδιασμού των οργανισμών μας.